Menu

Bu ayak gücüyle çalışan çamaşır makinası 129 dolara Amerika’da piyasaya çıkıyor.

yirego_drumi_washer
Elektrik enerjisinin pek mevcut olmadığı dağlık bölgelerde ve uzak yerlerde böyle bir makina gerçekleşen bir rüya gibi. Drumi adı verilen bu ayak yardımıyla bir pedalla çalışan çamaşır makinası satışa sunulmuş.

Drumi kampçılar, öğrenciler, elektrik şebekesine bağlı olmayan kişiler için geliştirilmiş. 55 santim boyundaki bu cihaz 6 ya da 7 tane elbisenin (ya da 2.5 kilogram çamaşırın) bir defada hakkından gelebiliyor. Özellikle bebek elbiseleri gibi hassas çamaşırlar için oldukça ideal olan Drumi, bir çalışmada sadece 5 litre su kullanıyor.
yirego-drumi
Kullanmak için çamaşırlarınızı küresel hazneye yerleştiriyor ve deterjan ve yumuşatıcıyı ekledikten sonra suyu koyuyorsunuz. 5 dakika boyunca pedale basıyorsunuz, bu pedal hazneyi ileri ve geri sallıyor. Ardından düğmeye basıp suyu boşaltıyorsunuz. Durulama için tekrar su ekleyip pedala biraz daha basmanız gerekiyor. Cihaz normal çamaşır makinasından yüzde 80 daha az su kullanıyormuş.

Drumi’nin Amerika fiyatı 129 dolarmış.

Bu arada belirtelim ki bu tarz makinalar arasında Drumi yalnız değil. Laundry Pod, Venus ve Swoosh ve benzerleri gibi diğer cihazlar da mevcut.

Yorumlar

yorum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *