Menu

En son ne zaman toprakta yalınayak yürüdünüz? Bilim adamlarına göre her şeyin ilacı bu.

Neden sahilde geçirdiğimiz yaz tatilinden sonra kendimizi enerji bakımından dorukta hissederiz? Deniz, müzik, akşam yemeğini yerken yüzünüzü yalayan tatlı deniz rüzgarı mı bunu sağlıyor?

Kardiyolog Stephen Sinatra’ya göre bunların hiçbiri değil. Çok daha basit daha temel bir şey. Sahil kenarında yalınayak yürümemiz. Düşünün, en son ne zaman toprağın üzerinde yalınayak yürüdünüz?

Modern yaşam bizi toprak ana’dan koparmış. Yataktan kalkıp kauçuk tabanlı terliklerimizi giyiyor, ardından da lastik tabanlı ayakkabılarımızı giyip dışarı çıkıyoruz. Hep arabadayız, ya da ayakkabımız yüzünden topraktaki elektronlar vücudumuza ulaşamıyor.

Araştırmasının sonucuna göre vücudumuzun elektronlara doyması için yalınayak toprakta yürümemiz lazım. Hatta bu basit gezintinin kanserden kalp krizine kadar birsürü hastalığı da doğal olarak engellediğini savunuyor.

Doktor Stephen biraz daha ileri giderek uyurken ayak baş parmağınızı bir tel yardımı ile toprağa bağlamanın uyku kalitesini artırdığını ve tüm hastalıkları çözdüğünü düşünüyor.

Aşağıda linklerini verdiğimiz bilimsel araştırmalar ise topraklamanın yani yalınayak toprak üzerinde yürümenin ya da sırtüstü yatmanın insan vücudundaki şişlikleri indirdiğini ve birçok bundan kaynaklanan sıkıntıya iyi geldiğini bulmuş.

Yalınayak yürümenin 10 sürpriz faydası ise kısaca:
1. İltihabı ve şişliği azaltır
2. Uykunuzu geliştirir
3. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir
4. Kalp riskinizi azaltır
5. Sinir sisteminizi düzenler, stresi ve kaygıyı azaltır
6. Biyolojik ritminizi düzenler
7. Kadınlarda adet sancılarını azaltır
8. Sertleşen kasları yumuşatır, baş ağrısını giderir
9. Enerji seviyenizi yükseltir
10. Vücudu tehlikeli elektronmanyetik alanlardan korur

Her zaman olduğu gibi konuyu ilk defa duyurmak ve buna dikkatinizi çekmek bizden, derin araştırmalara girmeyi ise size bırakıyoruz. Aşağıda konuyla ilgili birkaç video da ekstra yardımımız olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=GFH3dXANut4

Konuyla ilgili bilimsel araştırmalar:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/

Yorumlar

yorum