Bilim adamları, uzayda bile ölmeyen neredeyse ölümsüz süper yaratık Tardigrad’ın içine baktılar.
Deniz tardigradı (Actinarctus doryphorus ocellatus) ki su ayısı ya da yosun domuzcuğu diye de bilinir, isimlerinden düşünebileceğiniz gibi büyük ve güçlü bir yaratık değil. Hatta bir milimetreden bile küçük.
Tardigradlar genelde tatlı su ortamlarında bulunurlar ve Antartika’dan yağmur ormanlarına kadar birçok çevresel ortamda yaşayabilirler. Kimi bilim adamlarına göre Dünya üzerinde yaşayan en güçlü canlılardır onlar. Çünkü:
1. Su olmadığı durumda formlarını değiştirip susuz yaşama adapte olabilirler
2. Ağızlarında aşırı keskin dişleri vardır
3. Uzayda ölmeyen şu ana kadar bulunabilen tek canlıdır
4. Yaşayan her canlıdan daha uzun süredir Dünya üzerindeler
Almanya’daki Hamburg-Zooloji müzesi Üniversitesi araştırmacıları bu yaratığın filogenetik hayat ağacında nerede yer aldığını anlayabilmek için bir inceleme yaptılar. Araştırmada bu yaratığın sinir sistemi ve kas yapısını hedeflendi, çünkü bu sistemler evrimsel sınıflandırmada daha iyi bilgi veriyor. Bu resimlemeye kadar tardigradlar sadece dış görüntüleri ile sınıflandırılıyor ve bu birçok soruyu yanıtsız bırakıyordu.
En iyi görüntüyü alabilmek için ekip taramalı lazer mikroskopu kullandı. Derin alanlı odak noktası kullanan ve net resimler üreten bu mikroskopla çekilen birçok resim üstüste katman katman birleştirilerek iyi tanımlı bu resmi üretebildiler.