Menu

GİZEM ÇÖZÜLDÜ: Mısır piramitlerini bu yöntemle mi yapmışlar?

Eminiz Mısır piramitleri hakkında bugüne kadar siz de bizim gibi birçok teori duymuşsunuzdur. Bunları uzaylıların yaptığı, Dünya’daki piramitlerin bir eksen oluşturduğu, piramitlerin aslında bir mezar olmadığı (bugüne kadar hiçbir piramitte mumya bulunamamıştır) gerçekte elektrik üreten bir jeneratör olduğu gibi birbirinden farklı iddiayla çok büyük bir gizem teşkil etmektedir.

En büyük piramit olan Keops piramiti 2.3 milyon tane, her biri 2.5 tondan 15 ton ağırlığına kadar olan devasa taştan oluşmuştur. Bu taşların nasıl taşındığı ve yerlerine nasıl yerleştirildiği de bu piramitlerin yapıldığı yıldan günümüze kadar olan 4 küsür bin yılda çözülememiş konulardan biridir.

Aşağıda iki videoda bir İngiliz inşaat mühendisi kendi teorisini ortaya koyuyor. Ve gerçekten de çok mantıklı bir yöntem. Açıkçası birinci videoyu seyredince biz saçmalık diye düşündük. Ancak ikinci videoda bir deney yaparak nasıl çalıştığını da gösteriyor.

Çok ilginç, anlaşılan Mısırlılar yapım tekniklerinde bu devasa kayaları su ile taşımışlar. Hem de piramitin en üstüne kadar.

Bize gerçekten de çok eskiden bilinen birçok tekniğin ve yöntemin günümüzde unutulmuş olabileceğini düşündürdü.

Üzülerek videoları tercüme edecek zamanımız ve enerjimiz olmadığını belirtelim. Zaten tercümelerimizi de kimse beğenmiyor, bu defalık bu çok ilginç yöntemi karşınıza getirdiğimizle yetiniyoruz. Ancak videoları hiçbir sözü anlamasanız bile seyrederseniz bu yöntemi çok kolay kavrayacağınıza eminiz!

1. Video Teori

Mısır kültüründe Nil nehri ve su çok önemlidir, ve tabiki bu kayaları da su kullanarak taşıdılar hem de Piramitin en üstüne. Videoda taşların üzerine hayvan derisi ya da bağırsaktan hava yastıkları bağlıyorlar ve mevsimi gelerek Nil taştığı zaman bunları yüzdürüyorlar.

2. Video, tekniğin çalıştığının ispatı

Videodaki en önemli nokta uzun borudaki üç su kilidinden bir tanesinin kapalı olması gerekiyor, yoksa üst kaptaki su tamamen boşalacaktır. Bu nedenle nesneleri birinci kilitten geçirdikten sonra birinci kilidi kapatıp ikincisini açıyorlar.

Yorumlar

yorum