Menu

5000 Dolara gözlerinizi mavi renk yaptırabilirsiniz.

Meksika ve Kosta-rika’daki 37 hasta başarılı bir şekilde geçirilen lazer operasyonundan sonra göz renklerini kahverengi’den maviye çevirmeyi başardılar.
göz-foto-1024x751
Stroma Medikal adındaki Kaliforniya merkezli şirket tarafından yürütülen bu operasyon 5000 dolar tutuyor, ve Dünya’da Amerika dışındaki belli ülkelerde yapılabiliyor. Amerikan devleti bu prosedürün ülke içinde yapılabilmesi için onay vermesi gerekiyor ve şirket şu an bu onayı bekliyor.

Peki bu nasıl mümkün olabiliyor? Göz rengimiz aslında hayranlık verici bir şey ve aslında kahverengi, mavi yada yeşil pigmentli hücrelerden dolayı oluşmuyor bunun yerine gözümüzdeki İris’in iki katmanından oluşan oldukça özel ve karmaşık bir yapıdan meydana geliyor. Gözümüzdeki stroma’da yer alan melanin ile iki hücre genişliğindeki epitelium’un etkileşimiyle göz rengi ortaya çıkıyor.

Mavi gözlü insanlar tamamen renksiz bir stromaya sahipler ve hiçbir pigmentleri yok, ayrıca hiç extra kolajen de depolamamışlar. Bu yüzden giren tüm ışık yeniden atmosfere dağılıyor ve Tyndall etkisinden dolayı mavi rengi oluşturuyor.

İlginç olan şey, mavi göz rengi için hiçbir renk gerekmiyor, tamamiyle onlara baktığınızdaki mevcut olan ışık miktarına bağlı. Bu nedenle çoğu mavi göz renk değiştirir.

Bu prensiplere göre Stroma Medikal şirketinin yönetim kurulu başkanı diyor ki her kahverengi göz renginin altında mavi göz rengi yatıyor. Eğer kahverengi rengi veren pigmenti silerseniz ışık stromaya girebilir, ve gözün renkli kısmındaki bisiklet tekerindeki akordiyonlara benzeyen fiberler ışığı dağıtıp geriye de en kısa dalga boyunda olanını yansıtınca, mavi renk açığa çıkar.

Lazer operasyonu 20 saniye sürüyor, ancak hastanın bu prosedürün ardından birkaç hafta vücudunun ölü pigmentlerden oluşan dokudan kurtulması için beklemesi gerekiyor.

Şu an için yine de hemen Meksika’ya bir seyahat yapmak için para biriktirmeye başlamayın, çünkü uzun vadede bu prosedür nelere yol açacak henüz bunu bilmiyoruz. Ancak kim bilir? Belki gelecekte göz renginizi değiştirmek lasik göz ameliyatı gibi kolay, güvenli ve sıradan bir operasyon halini alabilir. Bu arada yeşil gözlü kişiler de hiçbir şekilde parayla elde edilemeyecek bir göz rengine sahip oldukları için mutlu olabilirler.

Time Dergisi

Yorumlar

yorum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *